Için basit anahtar Yangın Merdiveni Kapısı örtüsünü

Wiki Article

Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Acil çıkış kapısı adı ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın yapıda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Mono blok cisim mimarisı kanat sistemi yahut ürkü pas sisteminin kilidin bâtıninden güzeşte 4 sayı cıvata ile bir birine bandajlanması ile esenlanmaktadır.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Ali sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı muhtevalerine yerleştirilmesi ile bu baplar meslek kurtarmaktadır.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu sistem yardımıyla kapı sessiz bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma katkısızlanabilir.

Yalnızca bapnın açılması görevini adına getirmekle kalmayan ürkü Amerikan bar aynı zamanda kapının güvenli olarak kapanmasını sağlamlar.

Bu dizge çoklukla ivedi bir durumda çabucak açılabilen son çekilebilir yahut rulo merdivenden oluşur. Merdiven ekseriya bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolay uzatılıp anlayışsız çekilebilmesini sağlamlar.

Bünyeların yangınlardan korunması hakkında yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin mimarilmasına icazet verilmektedir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir müddet ısı ve sıcaklık geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

 Yangın merdivenleri dâhilen veya haricen konstrüksiyonlabilmektedir. Hariçardan yapılan merdivenler elan az maliyeti ve alan kaybının elan azca olmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Tasavvur başkaca yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması müstelzim inkıbaz noktaları gibi dış unsurları da belirtmelidir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Düzlük şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara sahip olan bir konstrüksiyonsı vardır.

Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en bel kemiği kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Belirtilen bu saat dilimleri bir kapının yangın kapısı yangına ne denli müddet dayanacağını rapor etmektedir. Fakat bu konuda dikkatli tutulmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 zaman bile dayanmadığı daha önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Report this wiki page